La Cobla Reus Jove

DSC_4691-004.JPG

La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa d’un grup joves, amb l’interès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu nivell musical.
Han realitzat actuacions arreu dels Països Catalans, a diverses ciutats de l’Estat espanyol, Anglaterra, Bèlgica, Estònia, França, Holanda, Luxemburg, Polònia i Suècia. Tenen enregistrats nou CD’s de música per a cobla i sardanes. L’extens treball de la Cobla es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori que comprèn no només les sardanes, sinó que també treballa el camp de la música lliure per a cobla, és a dir, balls vuitcentistes, la música de concert, les obres per a cobla, danses d’esbart (ham actuat en diverses ocasions amb l’Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc, l’Esbart Continuïtat de Torroella de Montgrí, l’Esbart Dansaire d’Arenys de Munt i l’Esbart Dansaire de Rubí i Esbart Reus Dansa).

Els últims anys la cobla ha decidit fer un pas més enllà tot fusionant el conjunt autòcton català amb altres instruments i formacions d’altres llocs del món, ampliant el seu repertori més enllà de les nostres fronteres, tot barrejant cobla catalana amb orquestra simfònica, amb trio de jazz, amb un saxo, amb un caixó flamenc, amb corals, i recentment amb el grup Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Una altra vessant de l’activitat de la cobla, és tot allò que té relació amb les Festes Majors amb l’acompanyament musical d’elements del seguici festiu. La cobla ha tingut diverses experiències musicals amb altres directors convidats que han volgut aportar els seus coneixements.

Alguns d’ells han estat els mestres Francesc Benítez, Rafel Fabregat, Tomàs Grau, Joan Lluís Moraleda, Xavier Pagès, Enric Rigau, Marcel Sabaté, Antoni de Villasante i Jesús Ventura. Des del gener de 2003 la direcció musical de la cobla està al càrrec del jove director Francesc Gregori.

El setembre de 2013 la cobla Reus Jove fou guardonada amb la Menció Honorífica Municipal per part de l’Ajuntament de Reus.

Intèrprets de la Cobla Reus Jove
Flabiol i tamborí: Marina Garcia de Mateos
Tibles: Natàlia Segura i Jordi Grifoll
Tenores: Núria Font i Josep Secanell
Trompetes: Jordi Gil i Joan Carles Julio
Trombó: Xavi Idiarte
Fiscorns: Aureli Andrés i Joan Ballart
Contrabaix: Eduard Sendra
Director musical: Francesc Gregori

fruit d'un somni 4-002.jpg